|
(1 skodelica) dolgozrnatega riža |
|
indijskih oreščkov |
|
(1 skodelica) suhih marelic |
|
suhih brusnic |
|
masla |
|
cimeta v prahu |
|
zmletih klinčkov |
|
zmletega kardamoma (lahko opustimo) |
|
do 4 žlice rjavega sladkorja |
|
(1/2 skodelice) bananinega čipsa za okras |
dolgozrnati riž, indijski oreščki, suhe marelice, suhe brusnice...
V posodi stopimo maslo, dodamo indijske oreške in jih malo popražimo. Nato dodamo riž, marelice in brusnice, začimbe ter sladkor. Premešamo, prilijemo 3 skodelice vroče vode in zavremo.
Na zmernem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo vroče vode. Nazadnje rižoto z vilicami premešamo, okrasimo z bananinim čipsom in še toplo ponudimo za zajtrk ali kot sladico.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.