Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Sladki sadni suši

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sladki sadni suši
Sestavine
Št. oseb
riža za rižote
nemastnega mleka
sladkorja
vanilija
kivi
manga
jagode
grenkega kakava v prahu
plastična folija

Opis

riž, kivi, jagode, kakav

Priprava

Riž stresemo v cedilo in ga toliko časa splakujemo pod mrzlo vodo, da je voda čista. Potem ga skupaj s 100 ml vode, mlekom in sladkorjem v posodi zavremo.

Vaniljin strok prerežemo po dolgem na pol in z ostrim nožem postrgamo sredico. Dodamo jo rižu in zavremo. Potem znižamo temperaturo in počasi kuhamo 20 minut. Pogosto premešamo.

Ko tekočina izpari in je riž kuhan, ga zvrnemo v skledico, da se ohladi

Kivi in mango olupimo in narežemo na trakove. Jagode narežemo na četrtine.

Plastično folijo narežemo na dve plahti, veliki 20 x 15 cm, in ju položimo na delovno površino. Nanju zvrnemo riž, ga malce potlačimo in namažemo povrh z marelično marmelado. Sadje razporedimo v vrsto in zvijemo v zvitek.

Folijo odstranimo in previdno povaljamo v kakavovem prahu. Potem narežemo na rezine in sadni suši postrežemo.