|
riža za rižote |
|
nemastnega mleka |
|
sladkorja |
|
vanilija |
|
kivi |
|
manga |
|
jagode |
|
grenkega kakava v prahu |
|
plastična folija |
riž, kivi, jagode, kakav
Riž stresemo v cedilo in ga toliko časa splakujemo pod mrzlo vodo, da je voda čista. Potem ga skupaj s 100 ml vode, mlekom in sladkorjem v posodi zavremo.
Vaniljin strok prerežemo po dolgem na pol in z ostrim nožem postrgamo sredico. Dodamo jo rižu in zavremo. Potem znižamo temperaturo in počasi kuhamo 20 minut. Pogosto premešamo.
Ko tekočina izpari in je riž kuhan, ga zvrnemo v skledico, da se ohladi
Kivi in mango olupimo in narežemo na trakove. Jagode narežemo na četrtine.
Plastično folijo narežemo na dve plahti, veliki 20 x 15 cm, in ju položimo na delovno površino. Nanju zvrnemo riž, ga malce potlačimo in namažemo povrh z marelično marmelado. Sadje razporedimo v vrsto in zvijemo v zvitek.
Folijo odstranimo in previdno povaljamo v kakavovem prahu. Potem narežemo na rezine in sadni suši postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.