|
sladkega krhkega testa za pito |
|
banana |
|
kivi |
|
masla |
|
sladkorja |
|
cimeta (po želji) |
kivi, banana, priprava testa za pito, sestavine: 200 g moke, 100 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.
Banani in kivija olupimo ter narežemo na koleščke. V kozici stopimo maslo in sladkor ter mešamo toliko časa, da karamelizira. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Pekač namažemo z maslom in na dno nalijemo karamel. Nanj v vrstah zložimo koleščke kivija in banane, ostanek koleščkov banane položimo po vrhu in vse enakomerno potresemo s cimetom.
Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, nato ga položimo v pekač in ga ob robovih dobro zatlačimo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečeno pito pustimo, da se malo ohladi, nato jo zvrnemo na pladenj in še mlačno ali hladno postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.