Rajska pita s kivijem in banano

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rajska pita s kivijem in banano
Sestavine
Št. oseb
sladkega krhkega testa za pito
banana
kivi
masla
sladkorja
cimeta (po želji)

Opis

kivi, banana, priprava testa za pito, sestavine: 200 g moke, 100 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.

Priprava

Banani in kivija olupimo ter narežemo na koleščke. V kozici stopimo maslo in sladkor ter mešamo toliko časa, da karamelizira. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Pekač namažemo z maslom in na dno nalijemo karamel. Nanj v vrstah zložimo koleščke kivija in banane, ostanek koleščkov banane položimo po vrhu in vse enakomerno potresemo s cimetom.

Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, nato ga položimo v pekač in ga ob robovih dobro zatlačimo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečeno pito pustimo, da se malo ohladi, nato jo zvrnemo na pladenj in še mlačno ali hladno postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.