|
sladkega krhkega testa za pito |
|
jabolk |
|
masla |
|
sladkorja |
|
masla za pekač |
|
cimeta (po želji) |
testo, jabolka, maslo, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.
Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na krhlje. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in jabolka. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Dno in obod pekača namažemo z maslom. Testo zvaljamo v krog, malce večji od premera pekača. Ko se jabolka zmehčajo in sladkor začne karamelizirati, vse stresemo v pekač in jabolka potresemo s cimetom.
Čez jabolka položimo testo in ga ob obodu zatlačimo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo zvrnemo na pladenj in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.