Jabolčna pita sester Tatin

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jabolčna pita sester Tatin
Sestavine
Št. oseb
sladkega krhkega testa za pito
jabolk
masla
sladkorja
masla za pekač
cimeta (po želji)

Opis

testo, jabolka, maslo, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.

Priprava

Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na krhlje. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in jabolka. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Dno in obod pekača namažemo z maslom. Testo zvaljamo v krog, malce večji od premera pekača. Ko se jabolka zmehčajo in sladkor začne karamelizirati, vse stresemo v pekač in jabolka potresemo s cimetom.

Čez jabolka položimo testo in ga ob obodu zatlačimo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo zvrnemo na pladenj in ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.