Slana sirova pita z grozdjem

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Slana sirova pita z grozdjem
Sestavine
Št. oseb
grozdnih jagod
moke
soli
margarine
zrnatega sira (cottage cheese)
na drobno zrezanega drobnjaka (lahko posušenega)
sesekljanega svežega peteršilja
soli
popra
jajca

Opis

Sočne grozdne jagode, polne poletnega sonca, so odlične za pripravo različnih sladic. Z grozdjem lahko obogatimo tudi mešane solate, njegov okus se dobro ujema s sirom, dodajamo ga k perutnini in drugemu dušenemu mesu, ki ga pripravljamo z vinom.

Priprava

Grozdne jagode prepolovimo in očistimo. Pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. V skledi zmešamo sir, drobnjak in peteršilj, solimo in popramo po okusu, primešamo stepeni jajci in 1 žlico moke.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Moko pomešamo s soljo, dodamo na kockice narezano margarino in jo s konicami prstov vtremo v moko. Dodamo 2 žlici mlačne vode in hitro zgnetemo v testo.

Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo dno in stene pekača. Odvečne robove testa odrežemo. Na testo stresemo sirov nadev, ki smo mu dodali polovico grozdja, ga poravnamo in obložimo s preostalim grozdjem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 40 minut. Pito ponudimo še toplo, mlačno ali hladno.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.