|
grozdnih jagod |
|
moke |
|
soli |
|
margarine |
|
zrnatega sira (cottage cheese) |
|
na drobno zrezanega drobnjaka (lahko posušenega) |
|
sesekljanega svežega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
|
jajca |
Sočne grozdne jagode, polne poletnega sonca, so odlične za pripravo različnih sladic. Z grozdjem lahko obogatimo tudi mešane solate, njegov okus se dobro ujema s sirom, dodajamo ga k perutnini in drugemu dušenemu mesu, ki ga pripravljamo z vinom.
Grozdne jagode prepolovimo in očistimo. Pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. V skledi zmešamo sir, drobnjak in peteršilj, solimo in popramo po okusu, primešamo stepeni jajci in 1 žlico moke.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Moko pomešamo s soljo, dodamo na kockice narezano margarino in jo s konicami prstov vtremo v moko. Dodamo 2 žlici mlačne vode in hitro zgnetemo v testo.
Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo dno in stene pekača. Odvečne robove testa odrežemo. Na testo stresemo sirov nadev, ki smo mu dodali polovico grozdja, ga poravnamo in obložimo s preostalim grozdjem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 40 minut. Pito ponudimo še toplo, mlačno ali hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.