|
skute |
|
jajce |
|
mleka |
|
naribanega poltrdega sira |
|
mladi čebulici z zelenjem |
|
na kockice narezane šunke, pršuta ali pancete |
|
olja |
|
soli in popra |
|
polnozrnate moke |
|
pecilnega praška |
|
sode bikarbone |
|
sesekljanega peteršilja (lahko posušenega) |
|
masla za mazanje modelčkov |
Sestavine za 12 kosov: skuta, poltrdi sir, šunka, polnozrnata moka...
Skuti primešamo 1 kavno žličko soli, jajce, mleko in sir. Čebulici z zelenjem vred na drobno narežemo. V ponvi na olju malo popražimo kockice šunke in zrezani čebulici, popramo in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Vdolbinice pekača za mafine namažemo z maslom. V večji skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo in peteršilj. Dodamo skutno zmes, šunko in čebulico ter vse na hitro premešamo, da se sestavine spojijo.
Zmes razdelimo v vdolbinice pekača, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut. Pečene kolačke pustimo 5 minut, nato jih zvrnemo iz pekača in ponudimo še tople ali ohlajene.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.