|
olja |
|
čvrstega tofuja |
|
finega rjavega sladkorja |
|
lupina in sok 2 neškropljenih limon |
|
ki že vsebuje dodatek za vzhajanje |
|
pecilnega praška |
|
narezanih suhih sliv |
|
zmehčanega masla |
|
medu |
|
sok limone |
|
nastrgane limone |
|
polnomastnega mleka v prahu |
moka, tafu, suhe slive
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Z oljem premažemo okrogel pekač za kolače premera 24 cm in dno obložimo s papirjem za peko.
Olje, tofu, sladkor in limonin sok miksamo, dokler zmes ne postane kremasta in gladka. Primešamo moko, pomešano s pecilnim praškom, nastrgano limonino lupino in slive.
Zmes stresemo v pekač in pečemo v ogreti pečici od eno uro do eno uro in četrt, dokler zobotrebec, ki ga potisnemo v sredo kolača, ni čist, ko ga izvlečemo. Kolač pustimo, da se ohladi v pekaču.
Za masleno glazuro penasto umešamo maslo, med stepanjem postopoma dodajamo med, limonin sok in mleko v prahu, nazadnje vmešamo še nastrgano lupino.
Ohlajen kolač zvrnemo iz pekača in ga premažemo z glazuro.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.