Čokoladna torta

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladna torta
Sestavine
Št. oseb
čokoladnih piškotov z lešniki
medu
zmehčanega masla
čokolade z vsaj 70% kakava
rumenjaka
creme double (zelo goste smetane)
sladkor v prahu za posip

Opis

čokoladni piškoti z lešniki, med, kakav... Sestavine za model premera do 22 cm

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Z navadnim ali paličnim mešalnikom zmešamo zdrobljene piškote z medom in maslom v lepljivo zmes. Z lopatko jo stresemo v tortni model, poravnamo in oblikujemo približno 3 do 4 cm visok rob. Pečemo 10 minut, nato dobro ohladimo.

Za nadev v skledi nad soparo stopimo čokolado, z metlico postopoma primešamo rumenjaka, nato še smetano.

Čokoladno maso z lopatico nanesemo na pečeno testo in torto za približno 4 ure postavimo v hladilnik. Preden jo postrežemo, jo posujemo s sladkorjem v prahu.

NASVET: Torto lahko pripravimo tudi brez pečenja. Zdrobljenim piškotom dodamo 100 g stopljenega masla, z zmesjo obložimo dno in obod pekača, nato model postavimo v hladilnik, da se zmes strdi. Nadaljujemo, kakor je opisano zgoraj.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.