|
čokoladnih piškotov z lešniki |
|
medu |
|
zmehčanega masla |
|
čokolade z vsaj 70% kakava |
|
rumenjaka |
|
creme double (zelo goste smetane) |
|
sladkor v prahu za posip |
čokoladni piškoti z lešniki, med, kakav... Sestavine za model premera do 22 cm
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Z navadnim ali paličnim mešalnikom zmešamo zdrobljene piškote z medom in maslom v lepljivo zmes. Z lopatko jo stresemo v tortni model, poravnamo in oblikujemo približno 3 do 4 cm visok rob. Pečemo 10 minut, nato dobro ohladimo.
Za nadev v skledi nad soparo stopimo čokolado, z metlico postopoma primešamo rumenjaka, nato še smetano.
Čokoladno maso z lopatico nanesemo na pečeno testo in torto za približno 4 ure postavimo v hladilnik. Preden jo postrežemo, jo posujemo s sladkorjem v prahu.
NASVET: Torto lahko pripravimo tudi brez pečenja. Zdrobljenim piškotom dodamo 100 g stopljenega masla, z zmesjo obložimo dno in obod pekača, nato model postavimo v hladilnik, da se zmes strdi. Nadaljujemo, kakor je opisano zgoraj.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.