|
temne čokolade |
|
mleka |
|
instantne ekspresne kave |
|
kakava v prahu |
|
zmehčanega masla |
|
moke |
|
rumenjaki |
|
beljaki |
|
soli |
|
sladkorja |
|
sladkor v prahu za posip |
temna čokolada, mleko, instant express kava
Čokolado nalomimo na koščke, jo damo v kozico, prilijemo mleko in pristavimo. Dodamo instantno kavo, skozi sito presejemo kakav in dobro zmešamo. Zmehčano maslo in moko zgnetemo v enotno zmes in jo med mešanjem dodamo čokoladnemu mleku. Mešamo še toliko časa, da je zmes gladka, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Modelčke ali skodelice za kavo namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. V pekač nalijemo za 2 prsta tople vode in ga postavimo v pečico.
Ko je čokoladna zmes mlačna, med mešanjem postopoma dodamo rumenjake in miksamo toliko časa, da je zmes gladka in kremasta. Posebej stepemo beljake in sol v čvrst sneg. Nato snegu primešamo še sladkor. Sneg postopoma narahlo vmešamo v čokoladno zmes in z njo napolnimo modelčke tako, da sega za prst pod robom.
Modelčke postavimo v pekač z vodo in pečemo 40 minut. Med pečenjem pečice ne smemo odpirati. Ko je sufle pečen, modelčke vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.