|
rabarbare |
|
moke |
|
masla ali margarine |
|
soli |
|
sladkorja za testo in 4 žlice za nadev in obliv |
|
jajca |
|
sladke smetane |
|
obliva za sadne torte (želatine) |
rabarbara, moka, jajca, sladka smetana...
Rabarbaro očistimo in narežemo na 4 cm dolge koščke, nato jih skuhamo v majhni količini vode ali nad soparo. Kuhano rabarbaro dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi. Pekač namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko.
Moko pomešamo s ščepcem soli in 2 žlicama sladkorja, dodamo na kockice narezano maščobo in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo približno 3 žlice tople vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga razvaljamo in položimo v pripravljeni pekač.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V skledi z metlico stepemo jajci, dodamo 3 žlice sladkorja in smetano, zmešamo ter jajčno zmes zlijemo na testo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, nato na jajčno zmes naložimo odcejeno rabarbaro in pečemo še od 10 do 15 minut.
Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo oblijemo z želatinastim oblivom, ki ga pripravimo iz 1/2 vrečke želatine, 1 žlice sladkorja in 1,25 dl vode. Pito postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi in obliv dobro strdi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.