Sočna pita z rabarbaro

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sočna pita z rabarbaro
Sestavine
Št. oseb
rabarbare
moke
masla ali margarine
soli
sladkorja za testo in 4 žlice za nadev in obliv
jajca
sladke smetane
obliva za sadne torte (želatine)

Opis

rabarbara, moka, jajca, sladka smetana...

Priprava

Rabarbaro očistimo in narežemo na 4 cm dolge koščke, nato jih skuhamo v majhni količini vode ali nad soparo. Kuhano rabarbaro dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi. Pekač namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko.

Moko pomešamo s ščepcem soli in 2 žlicama sladkorja, dodamo na kockice narezano maščobo in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo približno 3 žlice tople vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga razvaljamo in položimo v pripravljeni pekač.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V skledi z metlico stepemo jajci, dodamo 3 žlice sladkorja in smetano, zmešamo ter jajčno zmes zlijemo na testo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, nato na jajčno zmes naložimo odcejeno rabarbaro in pečemo še od 10 do 15 minut.

Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo oblijemo z želatinastim oblivom, ki ga pripravimo iz 1/2 vrečke želatine, 1 žlice sladkorja in 1,25 dl vode. Pito postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi in obliv dobro strdi.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.