Solata iz stročjega fižola in korenja

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Solata iz stročjega fižola in korenja
Sestavine
Št. oseb
(manjša glava) mehke solate
zelenega stročjega fižola
korenčki
v trdo kuhani jajci
soli
jabolčnega kisa
olja

Opis

Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si v toplejših dneh privoščimo kar za glavni obrok.

Priprava

Stročji fižol skuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo in pustimo, da se ohladi. Solato očistimo, dobro umijemo in odcedimo. Korenje ostrgamo ali olupimo in na drobno naribamo.

V skledo zložimo solatne liste, nanje damo fižol in korenje. Jajci na grobo naribamo in potresemo po solati, po želji popramo, nato vse prelijemo s prelivom iz olja, kisa in soli.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.