|
(manjša glava) mehke solate |
|
zelenega stročjega fižola |
|
korenčki |
|
v trdo kuhani jajci |
|
soli |
|
jabolčnega kisa |
|
olja |
Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si v toplejših dneh privoščimo kar za glavni obrok.
Stročji fižol skuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo in pustimo, da se ohladi. Solato očistimo, dobro umijemo in odcedimo. Korenje ostrgamo ali olupimo in na drobno naribamo.
V skledo zložimo solatne liste, nanje damo fižol in korenje. Jajci na grobo naribamo in potresemo po solati, po želji popramo, nato vse prelijemo s prelivom iz olja, kisa in soli.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.