|
večji kumari |
|
graha |
|
večji korenček |
|
mala zelena bučka |
|
dolgozrnatega riža |
|
pločevinka tunine v slanici |
|
olja |
|
jabolčnega kisa |
|
majoneze |
|
soli |
kumara, riž, tuna
Kumari olupimo, po sredini in po dolžini prerežemo, nato z žličko izdolbemo semena, da dobimo čolničke. V vreli slani vodi jih kuhamo 5 minut, nato jih dobro odcedimo in zložimo na krožnik. Korenček olupimo in narežemo na kockice. Bučko prav tako narežemo na kockice.
V vrelo slano vodo stresemo korenček in grah, nato dodamo še riž in bučko ter kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Nato riž in zelenjavo odcedimo, stresemo v skledo ter primešamo 1 žlico olja.
Rižu dodamo odcejeno in nadrobljeno tunino, poškropimo s kisom in primešamo majonezo. Z riževo solato napolnimo pripravljene kumare in ohlajeno postrežemo kot predjed ali lahko večerjo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.