|
govedine v kosu |
|
na drobno zrezane slanine |
|
olja |
|
večje čebule |
|
rdečega vina |
|
paradižnikove kaše |
|
sveže ali 1 ščep posušene bazilike |
|
soli |
govedina, slanina, paradižnikova kaša...
V primerno veliki posodi segrejemo olje, dodamo na drobno zrezano slanino in sesekljano čebulo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo cel kos govedine in ga s kuhalnico obračamo, da se z vseh strani na hitro popeče.
Prilijemo 2 dl vroče vode in pokrito kuhamo toliko časa, da se voda pokuha. Nato prilijemo vino, meso obrnemo in počakamo, da vino izpari. Dodamo paradižnikovo kašo, baziliko in 1/2 žličke soli, prilijemo še 2 dl vroče vode, premešamo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 3 ure.
Med kuhanjem omako večkrat premešamo, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode in dosolimo. Nazadnje testenine prelijemo z omako, meso pa narežemo in ponudimo posebej kot glavno jed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.