|
zelenih špargljev |
|
korenčka |
|
soli |
|
listnatega testa (v roli) |
|
jajca |
|
smetane za kuhanje |
|
sesekljanih zelišč (bazilika, peteršilj, drobnjak) |
|
popra |
Šparglji ali beluši so zelenjava za sladokusce, ki vsako pomlad nestrpno pričakajo prve zelene poganjke. Pri nas se njihova sezona začne v prvi polovici aprila, na Primorskem seveda prej kot drugje, v njihovem polnem okusu pa lahko uživamo dva meseca. Šparglji so vsekakor prva sveža vrtnina, zdrava in polnega okusa, ki jo je vredno uvrstiti na jedilnik kar čim večkrat.
Šparglje ostrgamo in jim odrežemo oleseneli del. Korenje ostrgamo in narežemo na 1 cm debele in 3 cm dolge koščke. Oboje na hitro (5 minut) pokuhamo vreli slani vodi in odcedimo.
Listnato testo odvijemo in z njim obložimo okrogel pekač za pite (premer 26 cm). Nanj razporedimo zelenjavo.
Zmešamo jajca, smetano, zelišča, sol, poper in prelijemo po zelenjavi.
Pečemo na 200 stopinjah 35 minut. Ideja: Dodamo lahko tudi 50 g pršuta, narezanega na trakove, ali male kruhove cmoke.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.