|
riža parboiled (ki se ne razkuha) |
|
zelenih špargljev |
|
korenček |
|
šunke (lahko tudi puranje) |
|
jajca |
|
soli |
|
popra |
|
masla za pekač |
riž, šparglji, korenček
Riž skuhamo v slani vodi, ga dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi. Šparglje in korenček očistimo, šparglje narežemo na kratke koščke, korenček na kockice, nato oboje skupaj kuhamo v slani vodi približno 10 minut. Šunko narežemo na kockice.
Pekač dobro namažemo z maslom in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov in jih zmešamo z ohlajenim rižem, beljake posebej stepemo v čvrst sneg. Nato rižu primešamo šparglje, korenček in šunko, nazadnje z lopatico previdno primešamo še sneg.
Zmes stresemo v pekač in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 40 minut, odvisno od debeline plasti in vrste pekača. Ko je narastek pečen, ga pustimo 5 minut, nato ga razrežemo in postrežemo kot predjed ali samostojno jed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.