|
zelenih špargljev |
|
korenčka |
|
mlade čebule |
|
piščančjih medaljnovo |
|
soli |
|
popra |
|
olja |
|
riževega vina |
|
mešanice za instantno pripravo kitajske specialitete (npr. Maggi) |
|
sojinih kalčkov |
|
koriandra |
Najbolj seksi zelenjava pomladi Zdaj zapeljujejo šparglji!
Šparglje ostrgamo, odstranimo spodnji trdi del in narežemo na 4-5 cm dolge koščke. Prav tako narežemo tudi korenje in mlado čebulo.
Meso potolčemo in začinimo
V ponvi segrejemo 2 žlici olja in popečemo meso. Potem ga shranimo na toplo.
V voku segrejemo 2 žlici olja in 3 minute pečemo šparglje in korenje. Dodamo mlado čebulo in pečemo še 2 minuti. Zalijemo z riževim vinom in 5 minut kuhljamo na šibkem ognju.
Zalijemo z 250 ml vode in vmešamo zavojček za instantno pripravo kitajske specialitete.
Dodamo sojine kalčke in 5 minut kuhljamo. Postrežemo meso in prilogo, okrasimo s koriandrom. Ideja: Zraven najbolj tekne riž basmati.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.