Šparglji iz voka s piščančjimi medaljoni

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Šparglji iz voka s piščančjimi medaljoni
Sestavine
Št. oseb
zelenih špargljev
korenčka
mlade čebule
piščančjih medaljnovo
soli
popra
olja
riževega vina
mešanice za instantno pripravo kitajske specialitete (npr. Maggi)
sojinih kalčkov
koriandra

Opis

Najbolj seksi zelenjava pomladi Zdaj zapeljujejo šparglji!

Priprava

Šparglje ostrgamo, odstranimo spodnji trdi del in narežemo na 4-5 cm dolge koščke. Prav tako narežemo tudi korenje in mlado čebulo.

Meso potolčemo in začinimo

V ponvi segrejemo 2 žlici olja in popečemo meso. Potem ga shranimo na toplo.

V voku segrejemo 2 žlici olja in 3 minute pečemo šparglje in korenje. Dodamo mlado čebulo in pečemo še 2 minuti. Zalijemo z riževim vinom in 5 minut kuhljamo na šibkem ognju.

Zalijemo z 250 ml vode in vmešamo zavojček za instantno pripravo kitajske specialitete.

Dodamo sojine kalčke in 5 minut kuhljamo. Postrežemo meso in prilogo, okrasimo s koriandrom. Ideja: Zraven najbolj tekne riž basmati.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.