|
jajc |
|
moke |
|
mleka |
|
mlade špinače |
|
na kockice zrezane šunke ali pršuta |
|
naribanega poltrdega sira |
|
masla |
|
sol in poper |
Špinača, jajca, šunka, sir
Jajca stepemo, dodamo moko in mleko ter dobro premešamo. Špinačo očistimo, dobro umijemo in odcedimo, če so listi že večji, jo na grobo nasekljamo.
V ponvi stopimo 20 g masla, dodamo špinačo, pokrijemo in dušimo toliko časa, da špinača oveni. Vmes večkrat premešamo, nazadnje solimo in popramo ter špinačo preložimo na cedilo, da se dobro odcedi.
V ponvi stopimo malo masla in vanjo vlijemo 1/4 jajčne zmesi. Ko zakrkne, eno polovico potresemo z žlico sira, nanj položimo kockice šunke in 1/4 špinače ter omleto prepognemo. Pokrijemo s pokrovko in pečemo še približno 30 sekund. Postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine, in še vroče omlete takoj ponudimo na ogretih krožnikih.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.