|
moke |
|
soli |
|
jajc |
|
mleka |
|
masla |
|
masla |
|
zelenih špargljev |
|
masla |
|
šampinjonov |
|
čebula |
|
moke |
|
juhe |
|
smetane |
|
sira (npr. grojer) |
|
soli |
|
popra |
|
sira za povrh |
Šparglji ali beluši so zelenjava za sladokusce, ki vsako pomlad nestrpno pričakajo prve zelene poganjke. Pri nas se njihova sezona začne v prvi polovici aprila, na Primorskem seveda prej kot drugje, v njihovem polnem okusu pa lahko uživamo dva meseca. Šparglji so vsekakor prva sveža vrtnina, zdrava in polnega okusa, ki jo je vredno uvrstiti na jedilnik kar čim večkrat. Nadev za 8 palačink (4 osebe): 450 g zelenih špargljev 3 žlice masla 220 g šampinjonov 1 čebula 2 žlici moke 220 ml juhe 60 ml smetane 25 g sira (npr. grojer) sol, poper 110 g sira za povrh
Iz sestavin naredimo maso za palačinke in jo pustimo za pol ure počivati. Palačinke spečemo in damo v hladilnik.
Nadev pripravimo tako, da očistimo šparglje, jih skuhamo v slani vodi (2 minuti), odcedimo in splaknemo z mrzlo vodo.
Na žlici masla prepražimo gobe, da voda izpari.
V drugi ponvi stopimo 2 žlici masla in prepražimo čebulo. Dodamo moko, prepražimo, zalijemo z juho, mešamo, da se zgosti. Potem odstavimo in dodamo smetano in 25 g sira. Mešamo, da se stopi, solimo, popramo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj in namastimo pekač.
Palačinke premažemo z 2 žlicama sirove omake in potresemo z gobami. Na to položimo 3 šparglje, zvijemo in položimo v pekač. Ko smo namestili vse palačinke, jih potresemo s sirom.
Pečemo, dokler se sir ne stopi, to je 12-15 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.