Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Palačinke s šparglji

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Palačinke s šparglji
Sestavine
Št. oseb
moke
soli
jajc
mleka
masla
masla
zelenih špargljev
masla
šampinjonov
čebula
moke
juhe
smetane
sira (npr. grojer)
soli
popra
sira za povrh

Opis

Šparglji ali beluši so zelenjava za sladokusce, ki vsako pomlad nestrpno pričakajo prve zelene poganjke. Pri nas se njihova sezona začne v prvi polovici aprila, na Primorskem seveda prej kot drugje, v njihovem polnem okusu pa lahko uživamo dva meseca. Šparglji so vsekakor prva sveža vrtnina, zdrava in polnega okusa, ki jo je vredno uvrstiti na jedilnik kar čim večkrat. Nadev za 8 palačink (4 osebe): 450 g zelenih špargljev 3 žlice masla 220 g šampinjonov 1 čebula 2 žlici moke 220 ml juhe 60 ml smetane 25 g sira (npr. grojer) sol, poper 110 g sira za povrh

Priprava

Iz sestavin naredimo maso za palačinke in jo pustimo za pol ure počivati. Palačinke spečemo in damo v hladilnik.

Nadev pripravimo tako, da očistimo šparglje, jih skuhamo v slani vodi (2 minuti), odcedimo in splaknemo z mrzlo vodo.

Na žlici masla prepražimo gobe, da voda izpari.

V drugi ponvi stopimo 2 žlici masla in prepražimo čebulo. Dodamo moko, prepražimo, zalijemo z juho, mešamo, da se zgosti. Potem odstavimo in dodamo smetano in 25 g sira. Mešamo, da se stopi, solimo, popramo.

Pečico segrejemo na 180 stopinj in namastimo pekač.

Palačinke premažemo z 2 žlicama sirove omake in potresemo z gobami. Na to položimo 3 šparglje, zvijemo in položimo v pekač. Ko smo namestili vse palačinke, jih potresemo s sirom.

Pečemo, dokler se sir ne stopi, to je 12-15 minut.