|
velikega mladega krompirja |
|
masla |
|
velika sesekljana rdeča čebula |
|
pretlačen česen |
|
moke |
|
mleka |
|
artičok, vloženih v slanico |
|
na grobo naribanega korenčka in gomoljne zelene |
|
na grobo naribanega grojerja ali ementalca |
|
naribanega dimljenega sira |
|
gorgonzole ali podobnega sira s plesnijo |
|
rezinic tofuja |
|
nastrganega parmezana |
|
svežega timijana |
|
soli |
|
popra |
|
svežega timijana za okras |
mlad krompir, maslo, čebula, česen, moka, artičoke, siri
Dobro umit neolupljen krompir narežemo na četrtine in v slani vodi kuhamo 10 minut. V ponvi stopimo maslo, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo 2 minuti.
Nato dodamo moko, premešamo, prilijemo mleko, solimo in popramo, zavremo in ves čas mešamo. Dodamo še na četrtine narezane artičoke, korenček in zeleno, timijan in polovico od vsake vrste sira, dobro premešamo in odstavimo.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V namaščen pekač damo dobro polovico krompirja, na krompir damo kuhano zmes zelenjave in sira, pokrijemo s preostalim krompirjem in sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Jed okrasimo z vršički timijana in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.