|
zamrznjenega listnatega testa |
|
svežih fig |
|
rjavega trsnega sladkorja |
|
cimeta |
|
jajce |
|
zmletih mandljev (lahko nadomestimo z drobtinami) |
|
v rumu namočenih drobnih rozin |
listnato testo, sveže fige, rozine
Fige narežemo na kockice, jih zmešamo s sladkorjem, cimetom, stepenim jajcem, zmletimi mandlji in rozinami. Testo odmrznemo in zvaljamo na debelino 3 mm. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Ob daljšem robu testa proti sredini testo namažemo oziroma obložimo z nadevom, nato ga zvijemo in narežemo na 1 cm debele koščke. Spirale zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut, da se testo hrustljavo zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.