Piščančje prsi po mehiško

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančje prsi po mehiško
Sestavine
Št. oseb
(1/2 skodelica) moke
cimeta
piščančjih prsi
olivnega olja
masla
na lističe narezana čebula
kakava v prahu
rjavega trsnega sladkorja
paradižnikovega koncentrata
(1/4 skodelice) rdečega vina
čiste kurje juhe
smetane
rozin
mandljevih lističev

Opis

piščančje prsi, cimet, olivno olje

Priprava

Moko zmešamo s cimetom in v njej povaljamo kose piščanca. Ostanek moke prihranimo za pozneje. V ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo kose piščančjih prsi in jih po obeh straneh zlato popečemo. Meso preložimo na papirnate brisače, da se maščoba odcedi, nato ga damo v primerno velik pekač.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V ponev stresemo čebulo, dodamo sladkor in kakav, mešamo in pražimo, da čebula oveni. Nato dodamo paradižnikov koncentrat in rozine ter med mešanjem postopoma prilijemo vino in juho. Na blagem ognju kuhamo toliko časa, da se začne gostiti.

Smetano in 1 žličko moke s cimetom gladko zmešamo in vmešamo v omako. Kuhamo in mešamo 2 minuti, nato z omako prelijemo kose mesa, pekač pokrijemo in postavimo v ogreto pečico. Pečemo 20 minut, nato potresemo z mandlji in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.