|
(1/2 skodelica) moke |
|
cimeta |
|
piščančjih prsi |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
na lističe narezana čebula |
|
kakava v prahu |
|
rjavega trsnega sladkorja |
|
paradižnikovega koncentrata |
|
(1/4 skodelice) rdečega vina |
|
čiste kurje juhe |
|
smetane |
|
rozin |
|
mandljevih lističev |
piščančje prsi, cimet, olivno olje
Moko zmešamo s cimetom in v njej povaljamo kose piščanca. Ostanek moke prihranimo za pozneje. V ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo kose piščančjih prsi in jih po obeh straneh zlato popečemo. Meso preložimo na papirnate brisače, da se maščoba odcedi, nato ga damo v primerno velik pekač.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V ponev stresemo čebulo, dodamo sladkor in kakav, mešamo in pražimo, da čebula oveni. Nato dodamo paradižnikov koncentrat in rozine ter med mešanjem postopoma prilijemo vino in juho. Na blagem ognju kuhamo toliko časa, da se začne gostiti.
Smetano in 1 žličko moke s cimetom gladko zmešamo in vmešamo v omako. Kuhamo in mešamo 2 minuti, nato z omako prelijemo kose mesa, pekač pokrijemo in postavimo v ogreto pečico. Pečemo 20 minut, nato potresemo z mandlji in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.