Svinjska pečenka z medom in žajbljem

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Svinjska pečenka z medom in žajbljem
Sestavine
Št. oseb
2.0 kos
svinjskih rebrc (ledveni del)
1.0 scepec
soli
1.0 scepec
popra
120.0 ml
medu
2.0 zlica
svežega žajblja

Opis

svinjina, med, žajbelj

Priprava

Meso solimo in popramo. Oba dela postavimo v pekač, tako da kosti štrlijo v zrak. Pečemo na 180 stopinjah približno poldrugo uro (čas peke izračunamo tako, da štejemo po 20 minut na pol kilograma mesa). Notranja temperatura mesa mora doseči 66 stopinj.

Potem vzamemo meso iz pečice in počakamo 10 minut. Medtem sesekljamo žajbelj in ga zmešamo z medom. S tem premažemo meso.

Prijavite se na e-novice