|
zelenih bučk |
|
manjša čebula |
|
korenčka |
|
rumene ali rdeče paprike |
|
zelene paprike |
|
olja |
|
kuskus |
|
jušna kocka |
|
soli |
|
popra |
|
posušene bazilike ali timijana |
|
nastrganega parmezana |
kus kus, bučke, korenček Če bučke ponudimo kot predjed ali prilogo k mesu, bo dovolj po ena polovica na osebo.
Bučke umijemo in očistimo. Eno zrežemo na kockice, druge po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo, da dobimo čolničke. Čebulo olupimo in sesekljamo, papriko in korenček očistimo in narežemo na kockice.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V 1 dl vroče vode raztopimo 1/2 jušne kocke. V naoljen pekač zložimo čolničke iz bučk, jih poškropimo z juho iz kocke in pečemo 15 minut.
V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo narezano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se malo zmehča. Prilijemo 2,5 dl vroče vode, dodamo 1/2 jušne kocke, popramo in začinimo z baziliko. Kuhamo še približno 3 minute, primešamo kuskus, pokrijemo, odstavimo in pustimo 5 minut.
Čolničke iz bučk napolnimo z nadevom, potresemo s parmezanom in pri 180 stopinjah pečemo še približno 15 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.