državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Polnjene bučke s kuskusom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjene bučke s kuskusom
Sestavine
Št. oseb
zelenih bučk
manjša čebula
korenčka
rumene ali rdeče paprike
zelene paprike
olja
kuskus
jušna kocka
soli
popra
posušene bazilike ali timijana
nastrganega parmezana

Opis

kus kus, bučke, korenček Če bučke ponudimo kot predjed ali prilogo k mesu, bo dovolj po ena polovica na osebo.

Priprava

Bučke umijemo in očistimo. Eno zrežemo na kockice, druge po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo, da dobimo čolničke. Čebulo olupimo in sesekljamo, papriko in korenček očistimo in narežemo na kockice.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V 1 dl vroče vode raztopimo 1/2 jušne kocke. V naoljen pekač zložimo čolničke iz bučk, jih poškropimo z juho iz kocke in pečemo 15 minut.

V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo narezano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se malo zmehča. Prilijemo 2,5 dl vroče vode, dodamo 1/2 jušne kocke, popramo in začinimo z baziliko. Kuhamo še približno 3 minute, primešamo kuskus, pokrijemo, odstavimo in pustimo 5 minut.

Čolničke iz bučk napolnimo z nadevom, potresemo s parmezanom in pri 180 stopinjah pečemo še približno 15 minut.

#obraziavenija
obraziavenija