|
mlete govedine |
|
kruha ali 2 kosa opečenca |
|
čiste juhe |
|
jajce |
|
jajčevca |
|
manjše mesnate paprike |
|
korenčka |
|
(1 skodelica) češnjevih paradižnikov |
|
majhne zelene bučke |
|
rokavčkov ali drugih kratkih testenin |
|
olja |
|
soli |
|
na drobno sesekljanega peteršilja |
|
bazilike |
Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: mleta govedina, kruh, jajčevci, paprika... 1 korenček
Nadrobljeno kruhovo sredico ali na kockice narezan opečenec polijemo z 1 dl juhe in zmešamo s stepenim jajcem ter pustimo stati 10 minut. Zelenjavo očistimo in narežemo.
Nato kruhu primešamo meso, peteršilj in pol žličke soli. Vse dobro premešamo in z mokrimi rokami oblikujemo v kroglice v velikosti oreha.
V visoki ponvi na olju mesne kroglice popečemo, da meso spremeni barvo. Med pečenjem ponev stresamo ali kroglice obračamo z lopatico, da se popečejo z vseh strani. Nato kroglice potisnemo ob rob ponve, na sredino stresemo zelenjavo in jo malo popražimo. Ko se zelenjava zmehča, prilijemo preostalo juho, dodamo vejico bazilike in na zmernem ognju pokrito dušimo še 20 minut.
V loncu zavremo vodo za testenine. Ko zavre, solimo, dodamo testenine in jih skuhamo toliko, da pod zobmi ostanejo še čvrste. Kuhane testenine odcedimo, razdelimo v skledice in nanje naložimo mesne kroglice z zelenjavo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.