|
avokado |
|
belega ali polnozrnatega kruha za opečenec |
|
limoninega ali limetinega soka |
|
soli in popra |
|
svežih ali v slanici vloženih rakcev |
|
majoneze |
Kruhki in avokado
Rakce na hitro prekuhamo v slani vodi, ki smo ji dodali nekaj kapljic limoninega ali limetinega soka. Kruhkom obrežemo skorjo, diagonalno jih prerežemo na trikotnike in v opekaču malo popečemo.
Avokado prepolovimo, olupimo in narežemo na kose. Takoj jih poškropimo z limoninim ali limetinim sokom, nato jih z vilicami zmečkamo v pire, solimo in popramo po okusu. Po želji lahko dodamo še 2 žlici majoneze.
Kruhke namažemo z avokadovim namazom, obložimo z odcejenimi rakci in takoj ponudimo, da avokado na zraku ne potemni.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.