Velikonočna pasha

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Velikonočna pasha
Sestavine
Št. oseb
maslo
sladkor v prahu
Limonov sok
Mehka skuta
jajčni rumenjak
Vanilin sladkor
kandirano sadje
Mandlji
Smetana za stepanje

Opis

Pásha je judovski praznik, ki ga praznujejo konec marca ali v začetku aprila. V slovenščini ta praznik imenujemo tudi judovska velika noč ali praznik opresnikov. Mi pa smo za vas pripravili recept za velikonočno pasho.

Priprava

Maslo narežite na majhne koščke in pustite, da se zmehča na sobni temperaturi. Nato ga stepite s polovico sladkorja, limonovim sokom in skuto.

Rumenjake, preostali sladkor in vaniljev sladkor stepite v vodni kopeli do pene in jih vmešajte v skuto.

Dodajte kandirano sadje, narezano na majhne koščke, naribane mandlje in premešajte. Smetano stepite do trdega in jo na koncu rahlo vmešajte v skutno zmes.

Napolnite 4 modelčke (večje modelčke), ki jih sperite s hladno vodo. Postavite v hladilnik, pustite počivati do naslednjega dne in nato obrnite.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.