|
maslo |
|
sladkor v prahu |
|
Limonov sok |
|
Mehka skuta |
|
jajčni rumenjak |
|
Vanilin sladkor |
|
kandirano sadje |
|
Mandlji |
|
Smetana za stepanje |
Pásha je judovski praznik, ki ga praznujejo konec marca ali v začetku aprila. V slovenščini ta praznik imenujemo tudi judovska velika noč ali praznik opresnikov. Mi pa smo za vas pripravili recept za velikonočno pasho.
Maslo narežite na majhne koščke in pustite, da se zmehča na sobni temperaturi. Nato ga stepite s polovico sladkorja, limonovim sokom in skuto.
Rumenjake, preostali sladkor in vaniljev sladkor stepite v vodni kopeli do pene in jih vmešajte v skuto.
Dodajte kandirano sadje, narezano na majhne koščke, naribane mandlje in premešajte. Smetano stepite do trdega in jo na koncu rahlo vmešajte v skutno zmes.
Napolnite 4 modelčke (večje modelčke), ki jih sperite s hladno vodo. Postavite v hladilnik, pustite počivati do naslednjega dne in nato obrnite.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.