Jajčka z marmelado

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jajčka z marmelado
Sestavine
Št. oseb
jajčni rumenjak
sladkor
Vanilin sladkor
maslo
moka
Ribezova marmelada
Presejan sladkor v prahu
Jajčni beljak
Limonov sok
Živilska barva (rdeča, rumena in zelena)

Opis

Čas je za sladko veliko noč!

Priprava

Rumenjaka penasto stepite z obema vrstama sladkorja, dodajte zmehčano maslo in moko ter zgnetite voljno in mehko testo. Razvaljajte ga po pomokani delovni površini, izrežite jajčaste oblike, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Z marmelado zlepite po 2 piškota skupaj.

Iz beljakov, sladkorja v prahu in limonovega soka zmešajte gost obliv. Nekaj ga prihranite za končno okrasitev, preostalega pa razdelite na tri dele. Enega obarvajte rdeče, drugega zeleno, tretjega pa rumeno.

Tretjino piškotov premažite z rumeno, tretjino z zeleno in tretjino z rdečo barvo. Počakajte, da se barva posuši. Preostali obliv dajte v vrečko za dresiranje in okrasite jajčka.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.