|
jajčni rumenjak |
|
sladkor |
|
Vanilin sladkor |
|
maslo |
|
moka |
|
Ribezova marmelada |
|
Presejan sladkor v prahu |
|
Jajčni beljak |
|
Limonov sok |
|
Živilska barva (rdeča, rumena in zelena) |
Čas je za sladko veliko noč!
Rumenjaka penasto stepite z obema vrstama sladkorja, dodajte zmehčano maslo in moko ter zgnetite voljno in mehko testo. Razvaljajte ga po pomokani delovni površini, izrežite jajčaste oblike, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Z marmelado zlepite po 2 piškota skupaj.
Iz beljakov, sladkorja v prahu in limonovega soka zmešajte gost obliv. Nekaj ga prihranite za končno okrasitev, preostalega pa razdelite na tri dele. Enega obarvajte rdeče, drugega zeleno, tretjega pa rumeno.
Tretjino piškotov premažite z rumeno, tretjino z zeleno in tretjino z rdečo barvo. Počakajte, da se barva posuši. Preostali obliv dajte v vrečko za dresiranje in okrasite jajčka.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.