|
vlečenega testa |
|
kostanja |
|
soli |
|
lovorov list |
|
masla |
|
sladkorja |
|
za nadev in 1 rumenjak za mazanje |
|
sladke smetane |
|
zmletih mandljev ali lešnikov |
|
mleka ali smetane |
vlečeno testo, kostanj, jajca
Kostanj olupimo, damo v posodo, dodamo lovorov list, sol in prilijemo toliko vode, da prekrije kostanj. Pokrito zavremo in kuhamo približno 30 minut. Kuhan kostanj odcedimo, olupimo tanko kožico in ga nadrobimo na velikost leče.
Beljake ločimo od rumenjakov, dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg. Posebej penasto umešamo rumenjake, maslo in sladkor, primešamo smetano in kostanj, nazadnje dodamo beljakov sneg in ga z lopatico previdno primešamo nadevu.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo razgrnemo in 2/3 površine najprej potresemo z zmletimi mandlji ali lešniki ter namažemo z nadevom. Zavijemo, zavitek damo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ga premažemo z rumenjakom, ki smo ga zmešali z 2 žlicama mleka ali smetane. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 40 do 45 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.