|
jajca |
|
soli |
|
masla in 1 žlička za pekač |
|
sladkorja |
|
naribane lupinice neškropljene limone |
|
nepasirane skute |
|
polnomastne pasirane skute |
|
pšeničnega zdroba |
|
pecilnega praška |
|
izkoščičenih češenj |
|
jagod in malin (lahko zamrznjenih) |
|
prozornega preliva za sadne torte |
Zdrobov kolač s češnjami in jagodičjem
Tortni model ali okrogel pekač namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Če uporabimo zamrznjeno sadje, ga damo v cedilo in postavimo nad skledico, da se nacedi sok.
Posebej stepemo beljake s ščepcem soli. V drugi skledi najprej penasto umešamo maslo in sladkor, nato med mešanjem postopoma dodajamo rumenjake. Primešamo še skuto, limonino lupinico in pecilni prašek. Nazadnje z lopatico ali s kuhalnico previdno vmešamo beljakov sneg.
Testo stresemo v pekač, postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut. Pečen kolač pustimo, da se popolnoma ohladi. Na ohlajen kolač naložimo češnje in jagodičje.
Želatino za preliv zmešamo s sladkorjem in 4 žlicami nacejenega sadnega soka in pustimo nekaj minut. V kozici segrejemo 4 dl vode ali sadnega soka in primešamo želatino. Ko se stopi, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi, ter prelijemo po sadju. Ko se preliv strdi, model odpremo in kolač narežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.