|
zamrznjenega jagodičja |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
sadkorja z burbonsko vaniljo |
|
limonine lupinice |
|
soli |
|
lahke nepasirane skute |
|
goste sladke smetane |
|
pšeničnega zdroba |
|
masla in 2 žlički sladkorja za pekač |
zdrob, jagodičevje, sladka smetana
Jagodičje damo v cedilo in pustimo, da odmrzne. Pekač namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg.
V drugi skledi rumenjake, sladkor, vaniljin sladkor in ščep soli penasto umešamo. Primešamo skuto, smetano, limonino lupinico in zdrob, nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg in polovico jagodičja. Zmes stresemo v pekač in po vrhu potresemo preostalo jagodičje. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 45 minut (odvisno od debeline plasti in vrste pekača). Ko je narastek pečen, še toplega takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.