profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdrobov narastek s skuto in jagodičjem

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zdrobov narastek s skuto in jagodičjem
Sestavine
Št. oseb
zamrznjenega jagodičja
jajca
sladkorja
sadkorja z burbonsko vaniljo
limonine lupinice
soli
lahke nepasirane skute
goste sladke smetane
pšeničnega zdroba
masla in 2 žlički sladkorja za pekač

Opis

zdrob, jagodičevje, sladka smetana

Priprava

Jagodičje damo v cedilo in pustimo, da odmrzne. Pekač namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg.

V drugi skledi rumenjake, sladkor, vaniljin sladkor in ščep soli penasto umešamo. Primešamo skuto, smetano, limonino lupinico in zdrob, nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg in polovico jagodičja. Zmes stresemo v pekač in po vrhu potresemo preostalo jagodičje. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 45 minut (odvisno od debeline plasti in vrste pekača). Ko je narastek pečen, še toplega takoj ponudimo.