|
jajčevca |
|
krompirja |
|
zrelega paradižnika |
|
koničasti rdeči in 2 zeleni papriki |
|
cele glavice česna |
|
rumenjaka |
|
olivnega olja |
|
limoninega soka |
|
svežih timijanov lističev |
|
svežega timijana za okras (po želji) |
jajčevec, krompir, paradižnik, paprika, vejice timijana...
Česnovi glavici na vrhu odrežemo, nato ju zavijemo v aluminijasto folijo in damo v pečico, ogreto na 200 stopinj. Pečemo približno 1 uro.
Medtem očistimo zelenjavo in jo narežemo na 1 cm debele ploščice. Rezine krompirja in jajčevca najprej 3 minute kuhamo v slani vodi, nato jih dobro odcedimo. V naoljen pekač kakor strešnike zložimo zelenjavo, malo posolimo in popramo ter potresemo s timijanom. Pekač damo v pečico in pečemo približno 40 minut.
Pečen česen odvijemo, meso iztisnemo iz lupine in ga zmiksamo z rumenjakom in timijanom, nato med miksanjem postopoma prilivamo olivno olje in nazadnje še limonin sok. Česnovo majonezo ponudimo k pečeni zelenjavi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.