Zelenjava v pečici s timijanom in česnovo majonezo

Čas priprave:

1 h 40 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjava v pečici s timijanom in česnovo majonezo
Sestavine
Št. oseb
jajčevca
krompirja
zrelega paradižnika
koničasti rdeči in 2 zeleni papriki
cele glavice česna
rumenjaka
olivnega olja
limoninega soka
svežih timijanov lističev
svežega timijana za okras (po želji)

Opis

jajčevec, krompir, paradižnik, paprika, vejice timijana...

Priprava

Česnovi glavici na vrhu odrežemo, nato ju zavijemo v aluminijasto folijo in damo v pečico, ogreto na 200 stopinj. Pečemo približno 1 uro.

Medtem očistimo zelenjavo in jo narežemo na 1 cm debele ploščice. Rezine krompirja in jajčevca najprej 3 minute kuhamo v slani vodi, nato jih dobro odcedimo. V naoljen pekač kakor strešnike zložimo zelenjavo, malo posolimo in popramo ter potresemo s timijanom. Pekač damo v pečico in pečemo približno 40 minut.

Pečen česen odvijemo, meso iztisnemo iz lupine in ga zmiksamo z rumenjakom in timijanom, nato med miksanjem postopoma prilivamo olivno olje in nazadnje še limonin sok. Česnovo majonezo ponudimo k pečeni zelenjavi.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.