|
ostre bele moke |
|
mehke bele moke |
|
krompirja |
|
mlačne vode |
|
kvasa |
|
sol in poper |
|
zrelega paradižnika |
|
olivnega olja |
|
origana |
kvašeno testo, krompir, paradižnik
Neolupljen krompir skuhamo v veliki količini slane vode, nato ga pustimo, da se ohladi. Ohlajen krompir olupimo in pretlačimo. Kvas nadrobimo v skledico, dodamo 3 žlice mlačne vode in zmešamo.
Obe vrsti moke stresemo v veliko skledo, dodamo 1 žličko soli in premešamo. Na sredino damo pretlačen krompir in kvas ter zamesimo v testo. Vmes postopoma dodajamo mlačno vodo in gnetemo toliko časa, da dobimo mehko testo. Skledo pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati približno 2 uri.
Paradižnike narežemo na koleščke in jih v ponvi na vročem olju malo popečemo, da se zmehčajo. Vmes jih obrnemo, začinimo s soljo, poprom in origanom.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Vzhajano testo zvaljamo, položimo v velik pekač in obložimo s paradižniki. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pogačo ponudimo mlačno ali hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.