Bučna enolončnica s papriko

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučna enolončnica s papriko
Sestavine
Št. oseb
buča hokaido ali kos muškatne buče od 1,2 do 1,5 kg
oranžna ali rdeča in 1 rumena paprika
čebula
krompirja
kuhanega drobnega belega fižola lahko 1 pločevinka
olivnega olja
sol in poper
bazilike
timijana
čiste zelenjavne ali kurje juhe

Opis

buče, paprika, fižol, krompir, zelišča

Priprava

Bučo prepolovimo, očistimo, olupimo in narežemo na kocke. Papriki očistimo in narežemo na trakove. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, krompir olupimo in narežemo na kocke. Fižol iz pločevinke pod tekočo vodo dobro splaknemo in odcedimo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Nato dodamo bučo in krompir, solimo in popramo, dodamo nasekljano baziliko in osmukane lističe timijana, zalijemo z 2 dl vrele vode in prilijemo vročo juho.

Počakamo, da zavre, in pokrito kuhamo toliko časa, da se krompir skuha. Nekaj minut pred koncem kuhanja dodamo še fižol in previdno premešamo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.