|
buča hokaido ali kos muškatne buče od 1,2 do 1,5 kg |
|
oranžna ali rdeča in 1 rumena paprika |
|
čebula |
|
krompirja |
|
kuhanega drobnega belega fižola lahko 1 pločevinka |
|
olivnega olja |
|
sol in poper |
|
bazilike |
|
timijana |
|
čiste zelenjavne ali kurje juhe |
buče, paprika, fižol, krompir, zelišča
Bučo prepolovimo, očistimo, olupimo in narežemo na kocke. Papriki očistimo in narežemo na trakove. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, krompir olupimo in narežemo na kocke. Fižol iz pločevinke pod tekočo vodo dobro splaknemo in odcedimo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Nato dodamo bučo in krompir, solimo in popramo, dodamo nasekljano baziliko in osmukane lističe timijana, zalijemo z 2 dl vrele vode in prilijemo vročo juho.
Počakamo, da zavre, in pokrito kuhamo toliko časa, da se krompir skuha. Nekaj minut pred koncem kuhanja dodamo še fižol in previdno premešamo
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.