|
ješprenja |
|
očiščene jesenske buče |
|
večji krompir |
|
čebula |
|
rožmarinovih lističev |
|
žajbljevi listi (sveži ali posušeni) |
|
timijana |
|
olivnega olja |
|
vrele čiste juhe (lahko iz kocke) |
ješprenja, buča, krompir
Ješprenj pod tekočo vodo dobro splaknemo, namočimo v mlačni vodi in pustimo stati čez noč.
Bučo in krompir olupimo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, rožmarin, timijan in nasekljan žajbelj, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni.
Nato dodamo kocke buče in krompirja ter ješprenj, malo popražimo in zalijemo z 2 dl vrele vode. Ko zavre, prilijemo vrelo juho in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 45 minut, da se ješprenj skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.