Zimska mineštra z bučo

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zimska mineštra z bučo
Sestavine
Št. oseb
ješprenja
očiščene jesenske buče
večji krompir
čebula
rožmarinovih lističev
žajbljevi listi (sveži ali posušeni)
timijana
olivnega olja
vrele čiste juhe (lahko iz kocke)

Opis

ješprenja, buča, krompir

Priprava

Ješprenj pod tekočo vodo dobro splaknemo, namočimo v mlačni vodi in pustimo stati čez noč.

Bučo in krompir olupimo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, rožmarin, timijan in nasekljan žajbelj, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni.

Nato dodamo kocke buče in krompirja ter ješprenj, malo popražimo in zalijemo z 2 dl vrele vode. Ko zavre, prilijemo vrelo juho in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 45 minut, da se ješprenj skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.