|
pire za hitro pripravo |
|
pora |
|
steblo belušne zelene |
|
korenček |
|
krompirja |
|
češnjevih paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
čiste juhe (goveje, kurje ali zelenjavne) |
|
sol in poper |
pira, zelenjava
Zelenjavo očistimo, por na drobno zrežemo, zeleno in korenček narežemo na kockice, krompir pa na manjše kocke. V loncu zavremo 1 l vode, solimo, dodamo piro in kuhamo 20 minut.
V posodi segrejemo olje in maslo, dodamo por, zeleno in korenček, mešamo in pražimo, da se por zmehča, vendar ne sme porjaveti. Dodamo še krompir, mešamo in pražimo kakšno minuto, solimo in popramo.
Nato dodamo odcejeno piro, prilijemo 5 dl vrele vode in 5 dl vrele juhe ter zavremo. Kuhamo 10 minut, da se krompir skoraj skuha, šele nato dodamo paradižnike in kuhamo še 5 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.