|
kvinoje |
|
korenčka |
|
mlada čebula |
|
glavice ohrovta |
|
zelena bučka |
|
graha |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
popra |
|
soli |
|
zelenjavna jušna kocka (po želji) |
kvinoja, korenček, ohrovt
Zelenjavo očistimo, korenček narežemo na koleščke, čebulo na drobno zrežemo, ohrovt narežemo na rezance, bučko na manjše rezine ali kocke. Kvinojo stresemo v cedilo in jo dobro speremo.
V posodi stopimo maslo in olje, dodamo korenček, čebulo, ohrovt in grah, mešamo in pražimo nekaj minut, da se vse malo zmehča. Malo posolimo in popramo, premešamo, prilijemo 1 l vroče vode, dodamo kvinojo, zavremo in pokrito kuhamo 15 minut. Nato dodamo jušno kocko in bučko, kuhamo še 5 minut, odstavimo in pustimo stati 10 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.