Zelenjavni ocvrtki po indijsko

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavni ocvrtki po indijsko
Sestavine
Št. oseb
srednje veliki čebuli
krompirja
korenčka
zelena bučka (dolga 20 cm)
masla
začimbne mešanice curry
jajci
moke
soli
drobtin (po potrebi)
olje za cvrenje

Opis

čebula, krompir, korenček

Priprava

Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, krompir in korenček na grobo naribamo. V ponvi na stopljenem maslu popražimo curry, dodamo čebulo, krompir in korenček. Solimo, mešamo in pražimo približno 5 minut, da se vse malo zmehča in voda izpari. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Posebej naribamo bučko. V skledi zmešamo ohlajeno zelenjavo, moko in naribano surovo bučko, primešamo moko in narahlo stepemo jajci. Če je zmes prevlažna, dodamo še malo drobtin. V voku ali ponvi segrejemo za 2 prsta olja, z žlico zajemamo zelenjavno zmes in v vroče olje postopoma polagamo sploščene kupčke.

Med cvrenjem jih obrnemo in zlato ocvremo še po drugi strani. Ocvrtke s penovko poberemo iz olja, jih damo na papirnate brisače, da se odcedijo, in še tople ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.