|
srednje veliki čebuli |
|
krompirja |
|
korenčka |
|
zelena bučka (dolga 20 cm) |
|
masla |
|
začimbne mešanice curry |
|
jajci |
|
moke |
|
soli |
|
drobtin (po potrebi) |
|
olje za cvrenje |
čebula, krompir, korenček
Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, krompir in korenček na grobo naribamo. V ponvi na stopljenem maslu popražimo curry, dodamo čebulo, krompir in korenček. Solimo, mešamo in pražimo približno 5 minut, da se vse malo zmehča in voda izpari. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Posebej naribamo bučko. V skledi zmešamo ohlajeno zelenjavo, moko in naribano surovo bučko, primešamo moko in narahlo stepemo jajci. Če je zmes prevlažna, dodamo še malo drobtin. V voku ali ponvi segrejemo za 2 prsta olja, z žlico zajemamo zelenjavno zmes in v vroče olje postopoma polagamo sploščene kupčke.
Med cvrenjem jih obrnemo in zlato ocvremo še po drugi strani. Ocvrtke s penovko poberemo iz olja, jih damo na papirnate brisače, da se odcedijo, in še tople ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.