|
vlečenega testa (400 g) |
|
očiščene buče |
|
manjše rdeče ali zelene paprike |
|
jajčevca (po želji) |
|
mlade čebulice (1 čebula ali manjše steblo pora) |
|
olja |
|
soli in popra |
|
jajc |
|
nastrganega parmezana |
|
kisle smetane |
vlečeno testo, očiščena buča, rdeča ali zelena paprika, čebulice...
Bučo, papriko in jajčevec narežemo na kockice, čebulice z zelenjem vred na drobno zrežemo. V posodi na olju vso zelenjavo pražimo in mešamo nekaj minut, da se zmehča. Solimo in popramo, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Zelenjavnemu nadevu primešamo stepeni jajci in parmezan. Po 3 liste testa razgrnemo in jih zložimo tako, da se deloma prekrivajo, nadev potresemo po 2/3 površine testa in zvijemo.
Zavitka položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ju premažemo s kislo smetano. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se testo hrustljavo zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.