|
moke |
|
suhega kvasa |
|
soli |
|
sladkorja |
|
posušenih zelišč (peteršilja ali zelene, origana, bazilike, majarona, rožmarina) |
|
velike rdeče paprike |
|
oljčnega olja |
|
oliv (črnih ali zelenih) |
moka, posušena zelišča, rdeča paprika, olive...
V veliki skledi zmešamo moko, kvas, sol, sladkor in zelišča, nato med mešanjem prilijemo približno tri decilitre mlačne vode in eno žlico oljčnega olja ter vse dobro pregnetemo. Skledo pokrijemo s čistim prtičem in na toplem pustimo vzhajati toliko časa, da testo naraste na dvojno količino.
Papriko narežemo na trakove, jih v kozici na dveh žlicah oljčnega olja malo popražimo, prilijemo tri žlice vode, solimo in popramo ter pokrito dušimo pet minut.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Vzhajano testo pregnetemo, zvaljamo in položimo v pravokoten pekač velikosti približno 30 x 35 centimetrov, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Na testo naložimo ohlajeno papriko in olive. Pekač položimo v ogreto pečico in pečemo približno 18 minut. Pogačo ponudimo še toplo ali hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.