|
(1/2) navadnega jogurta |
|
polnovredne pirine moke |
|
masla |
|
oz. (1/2) pecilnega praška (vinski kamen) |
|
marmelada za nadev |
navadni jogurt, pirina moka, maslo...
Iz moke, masla, jogurta in pecilnega praška na hitro zgnetemo masleno testo (na hitro zato, da se maslo ne segreje in začne lepiti testo). Pol ure naj počiva v hladilniku.
Zvaljamo ga na 2 mm debelo - spet na hitro, da ne segrejemo masla - in izrežemo kroge (lahko kar s kozarcem), premera približno 8 cm.
Na vsak testeni krog damo žličko marmelade in testo prepognemo, da dobimo polkrog - žepek.
Preden testo prepognemo čez marmelado, robove namažemo z vodo, da se testo sprime in da med peko marmelada ne bo uhajala.
Medtem segrejemo pečico na 200 °C. Žepke damo v ogreto pečico in pečemo 12 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.