Žepki brez sladkorja

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Žepki brez sladkorja
Sestavine
Št. oseb
(1/2) navadnega jogurta
polnovredne pirine moke
masla
oz. (1/2) pecilnega praška (vinski kamen)
marmelada za nadev

Opis

navadni jogurt, pirina moka, maslo...

Priprava

Iz moke, masla, jogurta in pecilnega praška na hitro zgnetemo masleno testo (na hitro zato, da se maslo ne segreje in začne lepiti testo). Pol ure naj počiva v hladilniku.

Zvaljamo ga na 2 mm debelo - spet na hitro, da ne segrejemo masla - in izrežemo kroge (lahko kar s kozarcem), premera približno 8 cm.

Na vsak testeni krog damo žličko marmelade in testo prepognemo, da dobimo polkrog - žepek.

Preden testo prepognemo čez marmelado, robove namažemo z vodo, da se testo sprime in da med peko marmelada ne bo uhajala.

Medtem segrejemo pečico na 200 °C. Žepke damo v ogreto pečico in pečemo 12 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.