|
na tenko zvaljanega testa za pico |
|
piščančjega fileja |
|
jajčevca |
|
drobne čebule |
|
do 2 žlici olja |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
jajce |
|
nastrganega parmezana |
Sestavine za 4 do 6 oseb: testo za pico, piščančji file, jajčevec, parmezan...
Meso in jajčevec narežemo na en centimeter velike kocke, čebulo na drobno sesekljamo. V ponvi na olju prepražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo kocke mesa in jajčevca, solimo in popramo. Mešamo in pražimo približno deset minut ter pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo odvijemo in z obodcem izrežemo približno 12 centimetrov velike kroge. Mesu primešamo peteršilj, rahlo stepeno jajce in parmezan. Na vsak krog testa damo eno žlico nadeva, testo prepognemo in robove s konicami vilic dobro stisnemo, da se zlepijo in nadev ne bo uhajal.
Žepke zložimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jih pečemo približno dvajset minut, da se zlato in hrustljavo zapečejo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.