Žepki z rabarbaro

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Žepki z rabarbaro
Sestavine
Št. oseb
moke
sladkorja
margarine
jajce
stebel rabarbare
sladkorja v prahu za posip

Opis

moka, margarina, rabarbara....

Priprava

Moko pomešamo s sladkorjem, dodamo na kockice narezano maslo in jajce ter na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo na debelino 0,5 cm in razrežemo na enako velike kvadrate. Rabarbaro olupimo in narežemo, na vsak kvadrat testa po diagonali položimo po 2 koščka rabarbare, nasprotna vogala testa dvignemo, prekrijemo in zlepimo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj zložimo žepke in ga postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno 20 minut, nato žepke potresemo s sladkorjem v prahu.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.