Praznične prestice

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Praznične prestice
Sestavine
Št. oseb
masla
sladkorja
jajce
moke
kakava
masla (sestavine za obliv)
jedilne čokolade (bele, rjave...)
ingverja, kardamom, brinove jagode
sladkorja v prahu za posip

Opis

maslo, sladkor, kakav...

Priprava

V veliki skledi penasto umešamo maslo in sladkor. Dodamo jajce in stepamo, da se vse sestavine dobro povežejo.

Moko in kakav postopoma vmešamo v jajčno zmes, da nastane gladko testo. S prsti vgnetemo vse ostanke moke in postavimo testo za 15 minut na hladno.

Odlomimo koščke testa in jih posvaljkamo v tanke, približno 10 cm dolge in 5 mm debele trakove. Te nato oblikujemo v preste, tako da naredimo najprej krog, nato pa oba konca prevlečemo, da nastane črka B.

Prestice pečemo v ogreti pečici (190 °C) od 8 do 12 minut. Pečene prestice naj se malce ohladijo na pekaču, nato jih položimo na rešetko, da se povsem ohladijo.

V posodi, ki jo postavimo v še večjo posodo z vročo vodo, med mešanjem razpustimo maslo in stopimo čokolado. Taki masi lahko dodamo po želji koščke ingverja, kardamoma, brinove jagode ...

Polovico vsake prestice pomočimo v čokolado, oblite prestice polagamo na papir za peko in pustimo, da se čokolada strdi. S sladkorjem v prahu potresemo del vsake prestice brez čokoladnega obliva.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.