|
masla |
|
sladkorja |
|
jajce |
|
moke |
|
kakava |
|
masla (sestavine za obliv) |
|
jedilne čokolade (bele, rjave...) |
|
ingverja, kardamom, brinove jagode |
|
sladkorja v prahu za posip |
maslo, sladkor, kakav...
V veliki skledi penasto umešamo maslo in sladkor. Dodamo jajce in stepamo, da se vse sestavine dobro povežejo.
Moko in kakav postopoma vmešamo v jajčno zmes, da nastane gladko testo. S prsti vgnetemo vse ostanke moke in postavimo testo za 15 minut na hladno.
Odlomimo koščke testa in jih posvaljkamo v tanke, približno 10 cm dolge in 5 mm debele trakove. Te nato oblikujemo v preste, tako da naredimo najprej krog, nato pa oba konca prevlečemo, da nastane črka B.
Prestice pečemo v ogreti pečici (190 °C) od 8 do 12 minut. Pečene prestice naj se malce ohladijo na pekaču, nato jih položimo na rešetko, da se povsem ohladijo.
V posodi, ki jo postavimo v še večjo posodo z vročo vodo, med mešanjem razpustimo maslo in stopimo čokolado. Taki masi lahko dodamo po želji koščke ingverja, kardamoma, brinove jagode ...
Polovico vsake prestice pomočimo v čokolado, oblite prestice polagamo na papir za peko in pustimo, da se čokolada strdi. S sladkorjem v prahu potresemo del vsake prestice brez čokoladnega obliva.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.