|
fižola češnjevca |
|
lovorjev list |
|
olja |
|
manjša čebula |
|
česna |
|
jušna kocka po želji |
|
sol in poper |
|
kisa |
|
polžkov ali podobnih kratkih testenin |
fižol, testenine
Fižol čez noč namočimo v hladni vodi. Naslednji dan vodo odlijemo, fižol stresemo v lonec, dolijemo toliko sveže vode, da sega za 3 prste nad gladino fižola, dodamo 2 lovorova lista in žličko soli, zavremo in kuhamo toliko časa, da se fižol zmehča.
Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Približno polovico fižola zmečkamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni, nato dodamo kuhano fižolovo zrnje in zmečkan fižol skupaj z vodo od kuhanja. Zavremo, dodamo jušno kocko in testenine ter kuhamo še približno 10 minut, nazadnje po okusu dosolimo in popramo ter začinimo s kisom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.