Pašta fižol - fižolova enolončnica s testeninami

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pašta fižol - fižolova enolončnica s testeninami
Sestavine
Št. oseb
fižola češnjevca
lovorjev list
olja
manjša čebula
česna
jušna kocka po želji
sol in poper
kisa
polžkov ali podobnih kratkih testenin

Opis

fižol, testenine

Priprava

Fižol čez noč namočimo v hladni vodi. Naslednji dan vodo odlijemo, fižol stresemo v lonec, dolijemo toliko sveže vode, da sega za 3 prste nad gladino fižola, dodamo 2 lovorova lista in žličko soli, zavremo in kuhamo toliko časa, da se fižol zmehča.

Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Približno polovico fižola zmečkamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni, nato dodamo kuhano fižolovo zrnje in zmečkan fižol skupaj z vodo od kuhanja. Zavremo, dodamo jušno kocko in testenine ter kuhamo še približno 10 minut, nazadnje po okusu dosolimo in popramo ter začinimo s kisom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.