Polenta z mesno omako po italijansko

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polenta z mesno omako po italijansko
Sestavine
Št. oseb
instantnega koruznega zdroba
zmlete govedine
pečenice ali podobne klobase
manjša čebula
korenček
steblo belušne ali rezina gomoljne zelene
paradižnikove kaše
olja
sol in poper
timijana

Opis

polenta, govedina, zelenjava

Priprava

Zelenjavo očistimo in sesekljamo. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo sesekljano zelenjavo in malo popražimo. Nato dodamo meso in nadrobljeno maso pečenice, ki smo ji odstranili ovoj. Mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Prepraženemu mesu dodamo paradižnikovo kašo in timijan, po okusu solimo in popramo ter pokrito kuhamo še približno 20 minut.

Medtem v slan krop, ki smo mu dodali žlico olja, zakuhamo koruzni zdrob. Kuhamo in nenehno mešamo 2 minuti, stresemo v skledo ter pustimo, da se malce ohladi.

. Polento zvrnemo na pladenj in oblijemo z omako, po želji jo lahko potresemo še z nastrganim sirom ter takoj ponudimo. Na podeželju in zlasti v gorah so tako pripravljeno polento nekoč zlili kar na poribano leseno mizo ali veliko desko in jo prelili z omako, jedci pa so posedli okrog mize in z leseno žlico zajemali vsak s svojega konca.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.