|
instantnega koruznega zdroba |
|
zmlete govedine |
|
pečenice ali podobne klobase |
|
manjša čebula |
|
korenček |
|
steblo belušne ali rezina gomoljne zelene |
|
paradižnikove kaše |
|
olja |
|
sol in poper |
|
timijana |
polenta, govedina, zelenjava
Zelenjavo očistimo in sesekljamo. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo sesekljano zelenjavo in malo popražimo. Nato dodamo meso in nadrobljeno maso pečenice, ki smo ji odstranili ovoj. Mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Prepraženemu mesu dodamo paradižnikovo kašo in timijan, po okusu solimo in popramo ter pokrito kuhamo še približno 20 minut.
Medtem v slan krop, ki smo mu dodali žlico olja, zakuhamo koruzni zdrob. Kuhamo in nenehno mešamo 2 minuti, stresemo v skledo ter pustimo, da se malce ohladi.
. Polento zvrnemo na pladenj in oblijemo z omako, po želji jo lahko potresemo še z nastrganim sirom ter takoj ponudimo. Na podeželju in zlasti v gorah so tako pripravljeno polento nekoč zlili kar na poribano leseno mizo ali veliko desko in jo prelili z omako, jedci pa so posedli okrog mize in z leseno žlico zajemali vsak s svojega konca.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.