|
širokih pirinih (ali navadnih) rezancev |
|
stebla pora |
|
prekajene šunke v kosu |
|
olja |
|
jajc |
|
sladke smetane |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja ali drobnjaka (lahko tudi posušenega) |
|
masla za pekač |
|
naribanega poltrdega sira |
široki pirini (ali navadni) rezanci, por, šunka v kosu, sladka smetana...
Por očistimo in narežemo na koleščke, šunko narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje, dodamo por in šunko, mešamo in pražimo nekaj minut, da se por zmehča, vendar ne sme porumeneti. Nato po okusu solimo in popramo ter primešamo peteršilj ali drobnjak.
Testenine skuhamo v veliki količini slanega kropa. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in primešamo približno polovico šunke in pora. V skledi stepemo jajca, primešamo smetano in polovico sira, solimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom in vanj stresemo testenine. Enakomerno jih prelijemo s polovico jajčne zmesi, na vrh naložimo drugi del šunke in pora ter vse prelijemo s preostalo jajčno zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Proti koncu pečenja jed potresemo še s preostalim sirom, da se ta stopi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.