|
biskvitnih otroških piškotov |
|
vaniljinega pudinga |
|
sladkorja za kremo in 5 žlic za sirup |
|
mleka |
|
sladke smetane |
|
bele čokolade |
|
hrušk (lahko vložene) |
|
stopljene temne čokolade ali čokoladnega preliva |
biskvitni otroški piškoti, vanilijin puding, sladka smetana, bela čokolada...
Hruške olupimo in polovice 3 minute kuhamo v sirupu iz 3 dl vode in 5 žlic sladkorja, nato jih odcedimo. Na dno pravokotnega pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko ali prozorno folijo, zložimo plast piškotov in jih poškropimo s sladkim sirupom.
Prašek za puding, 3 žlice sladkorja in 5 žlic hladnega mleka zmešamo. Preostalo mleko zavremo, vanj vmešamo pudingovo zmes, prilijemo smetano in dodamo na koščke nalomljeno čokolado. Na blagem ognju kuhamo in mešamo 3 minute ter odstavimo.
Na spodnjo plast piškotov damo nekaj žlic mlačne kreme, nanjo zložimo 2/3 narezanih hrušk in jih prekrijemo s preostalo kremo. Nanjo zložimo drugo plast piškotov, jih poškropimo s sirupom, obložimo z rezinami hrušk in pokapljamo s stopljeno temno čokolado.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.