|
Sladki krompir |
|
Orehova jedrca |
|
Mango |
|
limeta |
|
cimet |
Sladki krompir mnogim, vajenim okusa »navadnega« krompirja, ni pogodu v slanih jedeh. Zato je njegova uporaba v jutranjem zmešančku odlična izbira. Sladkost gomolja se imenitno dopolnjuje s sadnimi okusi manga in limet.
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Sladki krompir zavijemo v folijo in ga pečemo v pečici od 60 do 80 minut. Ob koncu peke preverimo, ali je gomolj že popolnoma zmehčan, in izdolbemo mehko sredico, ki naj tehta 200 g. Olupek zavržemo. Najbolje, da to storimo večer pred pripravo zmešančka.
2. Orehe na grobo nasekljamo in jih s 450 ml vode ukašimo. Precedimo skozi gazo ali cedilo ter prihranimo orehovo mleko.
3. Mango olupimo in na drobno narežemo. Limetama iztisnemo sok.
4. Vse sestavine še enkrat ukašimo in začinimo z limetinim sokom in cimetom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.