|
Velika buča hokaido |
|
paprika v prahu |
|
Kurkuma v prahu |
|
Piment |
|
sveže mlet črni poper |
|
mleti klinčki |
|
cimet |
|
muškatni orešček |
|
mleta kumina |
|
kremni sir |
|
Smetana |
|
Kreša |
|
Smetanov hren |
|
Poljubni oreščki |
|
sol |
|
poper (po želji) |
Okusno in hitro!
Bučo operemo in prerežemo na pol. Z veliko žlico izpraskamo semena in bučo narežemo na 2 cm široke kolobarje.
Temeljito premešamo mlete začimbe in jih vsujemo v velik, globok krožnik.
Limono operemo z vročo vodo, naribamo lupinico in iz polovice iztisnemo sok. Preostanek limone uporabimo za druge namene.
Krešo zrežemo, oreščke grobo nasekljamo in nežno pražimo na suhi ponvi približno 2 minuti. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Bučne rezine premažemo z olivnim oljem. V začimbno zmes z obeh strani položimo bučne rezine, da se začimbe prilepijo na kolobarje. Začinjeno bučo z lupino navzdol položimo na pekač in pečemo približno 15 minut.
Medtem dobro premešamo kremni sir, smetano, hren, limonov sok in lupinico ter začinimo s soljo in poprom. Vmešamo krešo.
Bučne rezine vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo s kremno sirno kremo ter praženimi oreščki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.