Pečena buča s svežim sirom

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečena buča s svežim sirom
Sestavine
Št. oseb
Velika buča hokaido
paprika v prahu
Kurkuma v prahu
Piment
sveže mlet črni poper
mleti klinčki
cimet
muškatni orešček
mleta kumina
kremni sir
Smetana
Kreša
Smetanov hren
Poljubni oreščki
sol
poper (po želji)

Opis

Okusno in hitro!

Priprava

Bučo operemo in prerežemo na pol. Z veliko žlico izpraskamo semena in bučo narežemo na 2 cm široke kolobarje.

Temeljito premešamo mlete začimbe in jih vsujemo v velik, globok krožnik.

Limono operemo z vročo vodo, naribamo lupinico in iz polovice iztisnemo sok. Preostanek limone uporabimo za druge namene.

Krešo zrežemo, oreščke grobo nasekljamo in nežno pražimo na suhi ponvi približno 2 minuti. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Bučne rezine premažemo z olivnim oljem. V začimbno zmes z obeh strani položimo bučne rezine, da se začimbe prilepijo na kolobarje. Začinjeno bučo z lupino navzdol položimo na pekač in pečemo približno 15 minut.

Medtem dobro premešamo kremni sir, smetano, hren, limonov sok in lupinico ter začinimo s soljo in poprom. Vmešamo krešo.

Bučne rezine vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo s kremno sirno kremo ter praženimi oreščki.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.