
Pečena buča s svežim sirom
Sestavine | |
---|---|
1 kos | Velika buča hokaido |
1 žlička | paprika v prahu |
1 žlička | Kurkuma v prahu |
1 žlička | Piment |
1 žlička | sveže mlet črni poper |
1 ščepec | mleti klinčki |
1 ščepec | cimet |
1 ščepec | muškatni orešček |
1 ščepec | mleta kumina |
500 g | kremni sir |
100 ml | Smetana |
2 pesti | Kreša |
2 žlici | Smetanov hren |
1 pest | Poljubni oreščki |
1 ščepec | sol |
1 ščepec | poper (po želji) |
Opis
Okusno in hitro!
Priprava
Bučo operemo in prerežemo na pol. Z veliko žlico izpraskamo semena in bučo narežemo na 2 cm široke kolobarje.
Temeljito premešamo mlete začimbe in jih vsujemo v velik, globok krožnik.
Limono operemo z vročo vodo, naribamo lupinico in iz polovice iztisnemo sok. Preostanek limone uporabimo za druge namene.
Krešo zrežemo, oreščke grobo nasekljamo in nežno pražimo na suhi ponvi približno 2 minuti. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Bučne rezine premažemo z olivnim oljem. V začimbno zmes z obeh strani položimo bučne rezine, da se začimbe prilepijo na kolobarje. Začinjeno bučo z lupino navzdol položimo na pekač in pečemo približno 15 minut.
Medtem dobro premešamo kremni sir, smetano, hren, limonov sok in lupinico ter začinimo s soljo in poprom. Vmešamo krešo.
Bučne rezine vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo s kremno sirno kremo ter praženimi oreščki.