robert golob bobo6 Svet24.si

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, ...

london, ljudje Svet24.si

Prvi v Evropi ukinjajo covidno potrdilo, maske ne ...

koronavirus, danska Svet24.si

Pri omikronu je tveganje za hospitalizacijo za 36 ...

tonin novak pl Reporter.si

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Izbrancu SDS bi dali v roke največjo bazo ...

Tanja Žagar Odkrito.si

Tanja Žagar - Rada vidi, da ji je udobno

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 20 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos Velika buča hokaido
1 žlička paprika v prahu
1 žlička Kurkuma v prahu
1 žlička Piment
1 žlička sveže mlet črni poper
1 ščepec mleti klinčki
1 ščepec cimet
1 ščepec muškatni orešček
1 ščepec mleta kumina
500 g kremni sir
100 ml Smetana
2 pesti Kreša
2 žlici Smetanov hren
1 pest Poljubni oreščki
1 ščepec sol
1 ščepec poper (po želji)

Opis

Okusno in hitro!

Priprava

Bučo operemo in prerežemo na pol. Z veliko žlico izpraskamo semena in bučo narežemo na 2 cm široke kolobarje.

Temeljito premešamo mlete začimbe in jih vsujemo v velik, globok krožnik.

Limono operemo z vročo vodo, naribamo lupinico in iz polovice iztisnemo sok. Preostanek limone uporabimo za druge namene.

Krešo zrežemo, oreščke grobo nasekljamo in nežno pražimo na suhi ponvi približno 2 minuti. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Bučne rezine premažemo z olivnim oljem. V začimbno zmes z obeh strani položimo bučne rezine, da se začimbe prilepijo na kolobarje. Začinjeno bučo z lupino navzdol položimo na pekač in pečemo približno 15 minut.

Medtem dobro premešamo kremni sir, smetano, hren, limonov sok in lupinico ter začinimo s soljo in poprom. Vmešamo krešo.

Bučne rezine vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo s kremno sirno kremo ter praženimi oreščki.