Hrustljavo pečen krompir paradižnikom in bučkami

Čas priprave:

2 h 15 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hrustljavo pečen krompir paradižnikom in bučkami
Sestavine
Št. oseb
krompir
paradižnik
bučke
Česen
sol
poper
muškatni orešček
smetana za kuhanje

Opis

S to prilogo boste navdušili domače.

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

2. Bučke in paradižnik umijemo ter prav tako narežemo na rezine.

3. V okrogel pekač (premera 26 cm) zložimo rezine krompirja, bučk in paradižnika. Začnemo na zunanjem robu pekača in nadaljujemo v krogih vse do središča.

4. Česen olupimo in pretlačimo. Skupaj s soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom ga dodamo smetani. Dobro premešamo.

5. Smetano zlijemo čez zelenjavo v pekaču in pečemo 50 minut.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.