požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Hrustljavo pečen krompir paradižnikom in bučkami

Čas priprave:

2 h 15 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hrustljavo pečen krompir paradižnikom in bučkami
Sestavine
Št. oseb
krompir
paradižnik
bučke
Česen
sol
poper
muškatni orešček
smetana za kuhanje

Opis

S to prilogo boste navdušili domače.

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

2. Bučke in paradižnik umijemo ter prav tako narežemo na rezine.

3. V okrogel pekač (premera 26 cm) zložimo rezine krompirja, bučk in paradižnika. Začnemo na zunanjem robu pekača in nadaljujemo v krogih vse do središča.

4. Česen olupimo in pretlačimo. Skupaj s soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom ga dodamo smetani. Dobro premešamo.

5. Smetano zlijemo čez zelenjavo v pekaču in pečemo 50 minut.